Şehit polis daha önceki terör saldırısından da yaralı kurtulmuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da motosikletlerinin bakımını yapmak için girdikleri tamir atölyesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 6 yıllık Polis Memuru Erman Tosun, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da yaşayan Tosun ailesi olayın hemen ardından gittikleri Diyarbakır'da çocuklarının tedavi altına alındığı hastanede beklerken aldıkları acı haberler yıkıldı.

Şehidin Antakya'daki evi ise yarın yapılacak cenaze töreni için belediye ekipleri ve aile yakınları tarafından hazırlanmaya başlandı.

Yeğeninin ölüm haberi ile yıkılan Ali Kabakoğlu, şehit polis Erman'ın daha önce yine aynı olayda şehit düşen arkadaşı ile beraber bombalı saldırıda ayağından yaralandığını ancak ecelin bu terör saldırısında geldiğini söyledi.

Tosun'un 6 yıllık polis memuru olduğunu aktaran Kabakoğlu, "İlk görev yeri Adanaydı. Oradan D.Bakır'a tayin edilmişti. Hatta bildiğimiz Diyarbakır'daki görev süresinin de tamamlandığıydı. Ancak Erman Diyarbakır'dan ayrılmadı, başına bu olay geldi. Daha önce saldırıda hayatını kaybeden arkadaşı ile birlikte yine bir terör saldırısında yaralanmıştı. Arkadaşının durumu ağır kendisi ise ayağından yaralanmıştı. Onu atlatmayı başardılar. Ama bu saldırıda hayatlarını kaybettiler" dedi.

Terör örgütünü lanetleyen Kabakoğlu "Acımız büyük. Allah'tan gelen şeye boyun bükmek zorundayız. Ancak PKK'yı kınıyor ve lanetliyoruz. Bunlar hiçbir zaman amaçlarına varamayacaklar. Bugünde olsa olsa yarında olsa bunlar mağlup olacaklar" dedi.

Şehit Tosun'un Akasya Mahallesi Mehmet Kafadar Caddesi 3 nolu evi yakınları tarafından açıldı. Tek katlı olan evin bahçesi Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri tarafından temizlenirken Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin getirdiği Türk bayrağı şehit evine itfaiye yardımı ile asıldı. Taziyelerin kabulü için Antakya Belediyesi ekipleri tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şehit Polis Memuru Erman Tosun'un cenazesinin Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından helikopter ile memleketi Hatay'a gönderileceği ve cenazenin yarın sabah saatlerinde defnedileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber